当前位置: 首页 > >

【精选】2019最新初中英语语法详解与训练——代词部分配套练习及答案

代词部分

I.单项选择

1._____will spend the winter holiday in Hanna (海南) Island.

A. He, you and I

B. He, I and you

C. You, he and I

D. I, you and he

2.My parents bought a new schoolbag for _____.

A. them

B. theirs

C. me

D. they

3.With my parents away from home. I have to cook ______ meals.

A. for me

B. for myself

C. me

D. myself

4.Don and I found _______ lying on ground when we work up.

A. themselves

B. ourselves

C. them

D. us

5.—Who’s _______? —______ is speaking, Mr. Wang.

A. this This

B. that That

C. that This

D. this That

6.Lam is often compared to Taiwanese singer Jay Chou because ______ both write ______ own songs and are developing R&B style.

A. their…their

B. their…they

C. they…their

D. they…they

7. I don’t think this is a good suggestion. Have you any _______ ones?

A. another

B. other

C. the other

D. others

8. —How ______ Greek do you know?

—I am sorry. I know ______ about it. It’s too difficult.

A. many…few B. much…little

C. many…a few D. much…little

9. It’s _______ use talking without doing.

A. not

B. no

C. none

D. no one

10. Her brothers and sisters are _______ college students in Shanghai.

A. all

B. both

C. neither

D. either

11. —Which of these two bicycles do you like the red one or the black one ?

—I like ______ of them.

A. some

B. either

C. all

D. any

12. He swims faster than ______ boy in his class.

A. any

B. the other

C. all the other

D. any other

13. ________ people in Shanghai go swimming in freezing weather.

A. Few

B. A few

C. Little

D. A little

14. I don’t think _______ of the answers is correct.

A. neither

B. either

C. both

D. all

15. Only Li Ming and Wang Ping stayed at school for the wall newspaper. Where are ______?

A. all

B. the other

C. others

D. the others

16. _______ of us is working hard to make our country richer and stronger.

A. Each

B. Every C. Everyone

D. Every one

17. We need ______ color chalk. Have you got ______?

A. some…some B. some…any C. any…any

D. any…some

18. If you don’t want ______ of those two trains, there is ______ one at 10:30.

A. any…another B. either…another

C. both…the other

D. either…another

19. —Has ______ lost this watch?

—Yes, but we can’t find out who.

A. anybody B. someone C. one

D. some

20. _______ of them are famous doctors, but ______ of them has been to Britain.

A. Both…both B. Neither…neither C. Either…either D. Both…neither

II.把下列句子译成英语(选用括号内的不定代词)

1

1.

你昨晚吃得多吗? (much, many)

2.

假如有人打电话来,告诉他,我不在。 (anyone, someone)

3.

我姐姐给我两张照片,一张是长城,另一张是上海浦东新区。 (another, the other)

4.

他们都来会议室,没一个迟到。 (neither, none)

5.

这个机器人展览会太精彩了,每个机器人都是学生们做的。 (each, every)

6.

这两部电影没一部是有趣的,它们都很乏味。 (either, neither)

7.

李奶奶没有米了,让我们给她买些。(little, a little, some, any)

8.

你想要吃些蛋糕吗? (some, any)

III.改正下列句子中的错误

1.

All pupil was asked to write down his name on the book.

2.

The fish was so delicious. I had many fish.

3.

There are five new ball pens over there. Please give me the red some.

4.

The teacher gave every of her children a toy.

5.

There are some chairs on every side of the small river.

6.

Everyone of us was allowed to ask some questions.

7.

None of my parents are Party members.

8.

Neither bats is mine.

9.

My aunt is going to stay in the U.S. for another weeks.

10. The both children can play the piano well. IV.用适当的不定代词填空:

A little all neither both

neither

another

1. —Please help yourself to the fruit.

—Sorry, I can’t now, because ______ my hands are dirty.

2. —I failed to pass the test.

—______ did she.

3. There’s _______ letter for you, Mary.

4. ______ goes well. ______ are here.

5. I don’t like the pair of shoes. Please show ______ pair.

1.

There’s ______ rain in Xi’an these months.

B anything each many every other fewer something

1.

How ______ new Japanese words have you learned this term?

2.

There’s a red ball in the boy’s hand and an apple in his _______ hand.

3.

______ child enjoys Christmas. They ______ have some presents.

4.

She did better than I. There are ______ mistakes in her test than in my test

5.

Mum, I am so hungry. I want to eat ______. _______ will do.

附加练习

代词专项练习 (1)

( ) 1. Open the door, please! It’s

.

A. I

B. my

C. me

D. mine

( ) 2. ______ have known each other for 15 years.

A. He and I

B. I and He

C. You and him

( ) 3. He lost his book. Will you lend him _________.

A. you

B. your

C. yours

( ) 4. Won’t you let________ help you?

D. You and me D. yourself

2

A. I and my friend B. my friend and I

C. my friend and me D. me and he

( ) 5. “Here is a pair which fits”. “Could I _________?”

A. put it on

B. try on them C. put on them D. try them on

( ) 6. That’s not________, it is ________. I made it ________.

A. yours, her, myself B. yours, mine, myself C. yours, my, myself D. you, mine, my

( ) 7. The sentence_________ is not wrong.

A. himself

B. myself

C. it

D. itself

( ) 8. The girl dresses_________ when she gets up.

A. her

B. she

C. himself

D. herself

( ) 9. _________ these girls do you know?

A. Who are

B. Which of

C. What

D. How many

( ) 10. ________ is he? He is an economist.

A. Who

B. Whom

C. What

D. Which

( ) 11. Our feeling was_________.

A. the same as they B. same as they C. the same as theirs

D. same as theirs

( ) 12. Who is that boy? _________.

A. He is a student B. He is a worker C. He is her brother D. He is tall

( )13. This dinning chair is different from________.

A. ones

B. your

C. that one

D. that

( )14. The population of Shanghai is larger than ________ of Nanjing.

A. that

B. one

C. this

D. those

( ) 15. Everyone should be careful of ________ pronunciation.

A. their

B. ones

C. our

D. his

( ) 16. There isn’t________ work for you to do.

A. some

B. any

C. a

D. one

( ) 17. Why not try________ local dishes in a downtown restaurant?

A. some

B. any

C. many

D. a little

( ) 18. He often helped others; he never thought of _______.

A. myself

B. him

C. himself

D. me

( ) 19. You like this but I like_________.

A. this

B. these

C. those

D. that

( ) 20. ________ hat is this?

A. Who’s

B. Whose

C. Whom

D. Who

( ) 21. I invited Tom and Jane to dinner, but_______ of them came.

A. neither

B. either

C. both

D. none

( ) 22. Is________ here? No, Xiao Wang is in the library.

A. anybody

B. everybody

C. somebody D. nobody

( ) 23. Is there_______ wrong with your TV?

A. something

B. anything

C. nothing

D. everything

( ) 24. Both of these are interesting books. You can borrow_____ of them.

A. some

B. any

C. either

D. no

( ) 25. There are two windows in the room. They _______ face east.

A. all

B. both

C. every

D. either

( ) 26. Here are two dictionaries. You may use _______of them.

A. all

B. every

C. each

D. either

( ) 27. The teacher put__________ the books he could find on the desk.

A. all

B. any

C. much

D. some

( ) 28. ChenBin has read lots of stories by Chinese writers, now he would like to read______

stories by writers from_______ countries.

A. some, any

B. other, other C. other, some D. some, other

( ) 29. I can’t go there. There is__________ bus.

A. not

B. not any

C. no

D. none

( ) 30. Let you and_________ do it together

A. I

B. my

C. me

D. mine

3

( ) 31. I don’t think this is a good idea. Have you any_______ suggestion?

A. another

B. the other

C. others

D. other

( ) 32. ________ a pity you didn’t see the film.

A. It’s

B. That’s

C. These is

D. What’s

( ) 33. It was ________who helped me a lot.

A. herself

B. she

C. himself

D. her

( ) 34. I don’t like playing football,________ does he.

A. either

B. neither

C. none

D. so

( ) 35. ________ are very good.

A. Both they

B. The both boys C. Both of they D. Both those boys

( ) 36. _______ of the three bus lines will take you to the station.

A. All

B. Either

C. Neither

D. Both

( ) 37. Try to make as_______ mistakes as possible in your homework.

A. less

B. little

C. fewer

D. few

( ) 38. I have ______ money with me. Let me pay for you.

A. a little

B. little

C. a few

D. few

( ) 39. Not all students go home on holiday, __________ still stay in the school.

A. a little

B. none

C. a few

D. few

( ) 40. I haven’t _________ money with me, but if you want I can give you_________.

A. much, many

B. many, little C. much, some

D. any, much

( ) 41. That’s the matter between_________.

A. I and you

B. me and your C. you and I

D. you and me

( ) 42. Have you finished_________ homework?

A. yours

B. I

C. your

D. you

( ) 43. --- This is _______ ruler. Where is _____? --- Oh, ________ is on the desk.

A. me, yours, my B. my, your, my C. my, yours, mine

D. mine, your, my

( ) 44. _________ has some new books. The books are on ________ shelf.

A. He, his

B. He, him

C. Him, his

D. His, he

( ) 45. We want_________ example. This one is not enough.

A. the other

B. others

C. other

D. another

( ) 46. “_______ teaches _________ English?” “Mrs. Ma________.”

A. Who, your, does B. Who, you, does

C. You, whom, do D. You, whose, is

( ) 47. Could you give me _________ water?

A. any

B. some

C. little

D. many

( ) 48. “_________watch is this?”

“ It’s_________.”

A. Whose, your B. Whose, yours

C. Which, you

D. What, yours

( ) 49. Most of ________ can read as fluently as ________.

A. us, they

B. our, them

C. we, them

D. ours,

theirs

( ) 50. He is the boy________ I went swimming yesterday.

A. who

B. whom

C. with whom

D. him

代词专项练习 (2)

(

)51. The weather in summer in Wuhan is hotter than _______ in Beijing.

A. one

B. it

C.

that

D. this

(

)52. --- How do you think about the film?

--- Sorry. _______ of us

have seen it.

A. Some

B. Any

C.

All

D. None

(

)53. --- Which do you like better, English or Chinese?

--- _______.

I prefer math.

A. Either

B. Neither

C.

Both

D. No one

4

(

)54. --- What would you like to drink?

--- It doesn’t matter. _______

will do.

A. Something

B. Nothing

C.

Everything

D. Anything

(

)55. --- Shall we meet on Saturday or Sunday?

--- _______ day is OK.

A. Any

B. Either

C.

Each

D. Every

(

)56. --- Is this your book?

it’s _______.

--- No, _______ is in my bag. Perhaps

A. my, her

B. mine, hers

C. mine, her

D. my, hers

(

)57. Mr Wang taught _______ English last term.

A. we

B. us

C.

our

D. ours

(

)58. I have two brothers. _______ is a doctor, ______ is a soldier.

A. One, the other

B. One, other

C. The one, the

other D. The one, other

(

)59. His mother did the housework all by _______.

A. her

B. she

C.

hers

D. herself

(

)60. This pair of trousers is too short. Would you please show me _______ one.

A. other

B. others

C.

another

D. the others

(

)61. Is there _______ in today’s newspaper?

A. new anything

B. anything new

C. new

something

D. new everything

(

)62. I found _______ important to read English in the morning.

A. it

B. that

C. its

D. which

(

)63. --- ______ are you going to visit in Beijing? --- We are going to visit the Summer

Palace.

A. Where

B. What

C.

Why

D. When

(

)64. He wanted to invite three of _______ --- Tom, Mike and _______ to his birthday party.

A. we, I

B. us, me

C. us,

I

D. we, me

(

)65. They are twins. _______ of them like English.

A. Each

B. Both

C.

All

D. Neither

(

)66. Your son is old enough to look after _______. You needn’t worry about _______.

A. him, him

B. himself, himself

C.

himself, him

D. him, himself

(

)67. My father keeps some white cows and three black _______.

A. one

B. ones

C.

it

D. its

(

)68. The desks in our classroom are bigger than _______ in yours.

A. them

B. those

C.

ones

D. that

(

)69. --- _______ are you?

--- Ah, it’s a secret.

A. How

B. How many

C.

How much

D. How old

(

)70. _______ sister asks _______ to go to school with _______.

A. My, I, she

B. My, me, her

C. I, my,

she

D. I, me, her

(

)71. --- Do you have _______ CDs here?

--- Yes, they are over there.

--- May I borrow _______?

--- Yes, of course.

5

A. some, some

B. any, any

C.

any, little

D. some, any

(

)72. They all lost _______ in the beautiful music.

A. them

B. their

C.

theirs

D. themselves

(

)73. Your computer is very different _______.

A. to me

B. from

mine

C. for mine

D. as me

(

)74. He wants to know _______ ask about Father Christmas.

A. to who

B. to whom

C. whose to

D. whom to

(

)75. --- Is that Miss Li speaking?

--- Yes, this is Miss Li speaking.

_______?

A. Who are you

B. Who is he

C.

Who is she

D. Who is that

( )76. There are quite a few old books on the shelf , but _________ of them is useful to him .

A. both

B. all

C.

neither

D. none

( )77. The Smiths have visited two famous cities . One is in Japan and _________ is in China .

A. another

B. other

C. others

D. the other

( )78. — What’s in your car ?

— _________ .

A. No one

B. Nothing

C. Nobody

D. None

( )79. “_________ does your father do ?” “He is a worker .”

A. Which

B. Who

C.

What

D. How

( )80. I prefer the blue trousers . May I _________ ?

A. try it on

B. try on it

C. try them on D. try on them

( )81. _________ of the two girls is from Beijing .

A. All

B. Both

C. None

D. Neither

( )82. Students are usually interested in sports . Some like running ; some like swimming ;

_______ like ball games .

A. the others

B. others

C. the other

D. other

( )83. The twins corrected the mistakes on the test papers _________ .

A. them

B. themselves

C.

him

D. himself

( )84. She always thinks of _________ more than herself .

A. other

B.

others

C. the other

D. the others

( )85. The Greens’ garden is larger than _________ .

A. we

B. us

C.

ours

D. our

( )86. — My watch keeps good time . What about _________ ?

— Mine ? Oh , two minutes slow .

A. you

B. her

C.

hers

D. yours

( )87. — I don’t think it very expensive to buy a family computer here .

— Really ? I’ll buy _________ next week .

A. it

B. this

C. one

D. mine

( )88. the weather in summer here is like _________ in Beijing .

6

A. this

B. that

C.

it

D. its

( )89. _________ new radio it is !

A. How a C. How

D. What

B. What a

( )90. _________ is my son . Do you like to play with _________ ?

A. You , you

B. She , her

C. I , me

D. He , him

( )91. — We don’t know _________ he is .

— They say he is much better these days .

A. what

B. who

C. how

D. where

( )92. Boys , don’t touch the machine , or you may hurt _________ .

A. myself

B.

yourself

C. yourselves

D. themselves

( )93. We went to travel with some friends of _________ .

A. us

B. ours

C.

our

D. ourselves

( )94. I don’t think _______ of the answers is correct.

A. neither

B. either

C. both

D. all

( )95. Only Li Ming and Wang Ping stayed at school for the wall newspaper. Where are ______?

A. all

B. the other

C. others

D. the others

( )96. _______ of us is working hard to make our country richer and stronger.

A. Each

B. Every

C. Everyone

D. Every one

( )97. We need ______ color chalk. Have you got ______?

A. some…some

B. some…any

C. any…any

D. any…some

( )98. If you don’t want ______ of those two trains, there is ______ one at 10:30.

A. any…another B. either…another

C. both…the other

D. either…the other

( )99. —Has ______ lost this watch? —Yes, but we can’t find out who.

A. anybody

B. someone

C. one

D. some

( )100. _______ of them are famous doctors, but ______ of them has been to Britain.

A. Both…both

B. Neither…neither C. Either…either D. Both…neither

7

练习参考答案

I、

1.C

2.C

3.D

4.B

5.C

6.C

7.B

8.B

9.B

10.A

11.B

12.D

13.A

14.B

15.D

16.A

17.A

18.B

19.A

20.D

II、

1.

Did you eat much last night?

2.

If anyone calls, tell him I am out.

3.

My sister gave me two photos. One is the Great Wall; the other is Shanghai

Putong New Area.

4.

They all came to the meeting room for a meeting, none of them were late.

5.

The robots exhibition is excellent. Each of robots is made by the students.

6.

Either of the films is interesting. They are both dull.

7.

Granny Li has little rice. Let’s buy some for her.

8.

Would you like to have some cakes?

III、

1. All 改为 Each 2.many 改为 much 3.some 改为 one 4.every 改为 each 5.every 改为

each 6. Everyone 改为 Every one 7. None 改为 Neither 8.bats 改为 bat 9.another

weeks 改为 another few/three weeks I 般来说,another 后面用单数名词。因此,不能说 another weeks。

但 another 后面可以跟 few 或带数词的复数名词。如:

another few weeks, another three weeks.

10. The both 改为 Both 或 Both the 或 Both of the

IV、

A: 1.both 2.Neither 3.no 4.All , All 5.another 6.little

B: 1.many 2.other 3.Every…each 4.fewer 5.something… Anything

参考答案

代词专项练习(1)

1. C 2. A 3. C 4. C 5. D 6. B 7. D 8. D 9. B 10. C 11. C 12. C 13. C 14.

A 15. D 16. B 17. A 18. C 19. D 20. B 21. A 22. B 23. B 24. C 25. B 26.

D 27. A 28. D 29. C 30. C 31. D 32. A 33. B 34. B 35. D 36. A 37. D 38.

A 39. C 40. C 41. D 42. C 43. C 44. A 45. D 46. B 47. B 48. B 49. A 50.

C

代词专项练习(2)

51-55 CDBDB

56-60 BBADC

61-65 BABBB 66-70 CBBDB

71-75 ADBDD

76-80 DDBCC 81-85 DBBBC 86-90 DCBBD 91-95 CCBBD 96-100 DABAD

8



相关推荐


友情链接: 高中资料网 职业教育网 成人教育网 理学 大学工学资料